Печени картофи с пармезанова коричка
23 Фев 2017 | 10:51 | Михаела Лазарова Време на приготвяне: 70 минути Порции: 2-3
Продукти:
- 3 яйца
- 2-3 големи картофа
- 1 чаена чаша настърган пармезан
- няколко стръка магданоз
- 1 ч.л. сушен риган
- 1 ч.л. чесън на прах
- 1 ч.л. червен пипер
- сол, черен пипер на вкус
Приготвяне:
Измийте добре картофите без да ги белите. След това разрежете всеки картоф наполовина по дължината, а всяка половинка на ивици. В купа комбинирайте всички сухи съставки заедно с наситнения магданоз.
Най-напред картофите се потапят в разбитите яйца, след което се овалват добре в сухите съставки. Нареждат се в тавичка върху хартия за печене. Пекат се в предварително загрята фурна на 190 градуса за около 30-40 минути. Сервирайте със сос по ваш избор.
Снимка: Facebook
Опитайте още: