Меню

Печен камембер с чесън и розмарин

15 март 2018 | 10:30 | Илияна Николова
4 от 3 гласа
Добави в любими
2 бр. сирене камембер в кръгла форма
4 стръка розмарин
1 щипка черен пипер
3 скилидки чесън
зехтин за намазване
1 кафеена лъжичка мед
20 мин.

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

Нарежете чесъна на тънки филийки. Накиснете розмарина във вода. Направете малки прорези в сиренето, в които да поставите чесъна и подправките. Поръсете и с черен пипер.

Увийте всяка малка пита камембер в алуминиево фолио. Намажете с малко зехтин и мед. Завийте, така че да не протекат съставките. Печете сиренцата в загрята на 200 градуса фурна за 10 минути.

След като са готови, можете да ги хапвате с препечен хляб, тъй като леко разтопената им сърцевина предизвиква да си натопите хлебчето в нея.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай