Меню

Пълнени гъби с артишок и лук

27 ноември 2018 | 06:20 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
24 броя печурки
1 супена лъжица зехтин
1 глава лук, нарязана
Сол и пипер на вкус 
300 г маринован артишок от консерва
250 г крема сирене
2 супени лъжици заквасена сметана 
1 чаша настърган кашкавал
2 супени лъжици настърган пармезан
½ чаена лъжица чеснова сол или на вкус
60 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Подгответе тава за печене, намазнете я и я постелете с хартия за печене.

Загрейте зехтина в тиган. В него запържете лука и пънчетата на гъбите, предварително нарязани на дребно. След 5 минути овкусете с пипер и сол. Прехвърлете сместа в голяма купа. Добавете артишока, нарязан или намачкан, крема сиренето, сметаната, настъргания кашкавал, пармезана. Овкусете с още сол и пипер, добавете чесновата сол. Внимателно разбъркайте плънката.

Напълнете гъбите със сместа. Подредете ги върху хартията. Печете за 20 минути или до зачервяване.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай