Готварство

Пълнени гъби с артишок и лук

27 Ное 2018 | 06:20 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 60 минути Порции: 10
Пълнени гъби с артишок и лук

Продукти:

  • 24 броя печурки
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 1 глава лук, нарязана
  • Сол и пипер на вкус
  • 300 г маринован артишок от консерва
  • 250 г крема сирене
  • 2 супени лъжици заквасена сметана
  • 1 чаша настърган кашкавал
  • 2 супени лъжици настърган пармезан
  • ½ чаена лъжица чеснова сол или на вкус

Приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса. Подгответе тава за печене, намазнете я и я постелете с хартия за печене.

Загрейте зехтина в тиган. В него запържете лука и пънчетата на гъбите, предварително нарязани на дребно. След 5 минути овкусете с пипер и сол. Прехвърлете сместа в голяма купа. Добавете артишока, нарязан или намачкан, крема сиренето, сметаната, настъргания кашкавал, пармезана. Овкусете с още сол и пипер, добавете чесновата сол. Внимателно разбъркайте плънката.

Напълнете гъбите със сместа. Подредете ги върху хартията. Печете за 20 минути или до зачервяване.

Снимка: iStock

Опитайте още: