Готварство

Флорентински дип с артишок и спанак

09 Яну 2019 | 06:56 |
Рейтинг:
Време на приготвяне: 60 минути Порции: 8
Флорентински дип с артишок и спанак

Продукти:

  • 300 г спанак
  • 400 г артишок, почистен
  • 3 скилидки чесън, пресован
  • ½ чаша майонеза
  • 400 г крема сирене
  • 2 супени лъжици лимонов сок
  • 1 чаша настърган пармезан

Приготвяне:

В купа смесете заедно крема сиренето и майонезата. Разбърквайте, докато стане гладка смес. Отделно смесете артишока, спанака и пармезана. Разбъркайте. Овкусете с чесън и лимонов сок. Смесете двете смеси и ги разбъркайте.

Прехвърлете сместа в тава за печене, постлана с хартия. Печете в предварително загрята на 190 градуса фурна за 20 минути. Сервирайте с чипс, тортия, питки – каквото ви хрумне за мазане.

Снимка: iStock

Опитайте още: