Меню

Флорентински дип с артишок и спанак

9 януари 2019 | 06:56 | Илияна Николова
Добави в любими
300 г спанак
400 г артишок, почистен
3 скилидки чесън, пресован
½ чаша майонеза 
400 г крема сирене
2 супени лъжици лимонов сок 
1 чаша настърган пармезан
60 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

В купа смесете заедно крема сиренето и майонезата. Разбърквайте, докато стане гладка смес. Отделно смесете артишока, спанака и пармезана. Разбъркайте. Овкусете с чесън и лимонов сок. Смесете двете смеси и ги разбъркайте.

Прехвърлете сместа в тава за печене, постлана с хартия. Печете в предварително загрята на 190 градуса фурна за 20 минути. Сервирайте с чипс, тортия, питки – каквото ви хрумне за мазане.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай