Готварство

Праскови с прошуто и бурата

08 Авг 2019 | 05:21 |
Рейтинг:
5 от 1 гласа
Време на приготвяне: 45 мин Порции: 8
Праскови с прошуто и бурата

Продукти:

  • 2 сочни узрели праскови
  • 3 тънки слайса прошуто
  • 300 г сирене бурата
  • 1 супена лъжица зехтин
  • счукана морска сол на вкус
  • черен пипер на вкус
  • 2-3 стръка пресни листа розмарин
  • 8 броя дървени шишчета

Приготвяне:

Загрейте скарата на средна температура и намазнете леко, за да не загаря. Нарежете прасковите наполовина и извадете костилките. Нарежете на четвъртини. Увийте прошуто около всяка четвъртина. Забодете шишче на всяка хапка, за да подсигурите да не се развие. Сложете прасковите на грила и печете, докато прошутото добие загар, а прасковите започнат да се карамелизират.

Сервирайте прасковите в прясно сирене бурата и поръсени с малко зехтин. Поръсете с морската сол и пипера. Гарнирайте с розмарина.

Снимка: iStock

Вижте още: