
Продукти:
- 1 и ½ чаши брашно
- 1 чаена лъжица черен пипер
- 1 чаена лъжица червен пипер
- 1 чаена лъжица чеснов прах
- 2 яйца, разбити
- 250 мл бира
- ½ чаша олио за пържене
- 5 зелени домата, нарязани на колелца
Приготвяне:
В голяма купа смесете брашното, двата вида пипер, чесновия прах, разбитите яйца и бирата. Разбъркайте добре с телена бъркалка до хомогенна смес. Загрейте олиото в тиган на средна температура. Потопете всяко колелце зелен домат в получената панировка, след което пържете в сгорещената мазнина до златисто. След като са готови, поставете панираните домати върху кухненска хартия, за да се отцедят.
Снимка: iStock
Опитайте още: