Яйчени мъфини с бекон и извара
05 Ное 2019 | 11:04 | Илияна Николова Време на приготвяне: 60 мин Порции: 10
Продукти:
- 500 г пушен бекон
- 10 яйца, разбити
- 500 г извара
- 250 г кашкавал
- 1-2 люти чушки, ситно нарязани
- ½ чаша брашно
- ½ чаша разтопено масло
- 1 чаена лъжица бакпулвер
- ½ чаена лъжица сол
Приготвяне:
Запържете бекона до златисто в сгорещена мазнина. Отцедете го върху кухненска хартия. В купа разбийте яйцата и към тях добавете изварата, настъргания кашкавал, чушките и нарязания на кубчета бекон. Охладете в хладилник за през нощта. Загрейте фурната на 180 градуса. Извадете сместа от хладилника. Разбийте я заедно с брашното, солта и бакпулвера. Разпределете я във форми за мъфини. Печете в загрята фурна за около 30 минути или до златисто.
Снимка: iStock
Вижте още: